חיסונים


לחסן או לא לחסן זו השאלה?

על חיסונים ורפואה סינית | נשימהכל פעם שעולה נושא החיסונים יש מן תגובה רגשית עזה ..די דומה לפוליטיקה. לא תקבלו תשובה ממני לשאלה הזו אבל בהחלט כמה טיפים.
לפני שש שנים כאמא טרייה, הלכתי במשך כל שנתו הראשונה של בני לטיפת חלב מדדו, שקלו ועל הדרך חיסנו. עשיתי את זה בלב שלם תוך אמונה במערכת הבריאות ואמונה שדואגים לילד שלי.
עם בואה של בתי, שוב הלכתי לטיפת חלב לחיסונים רק הפעם היתה תגובה חוזרת כמספר ימים לאחר החיסון –נזלת, דלקות עיניים שיעול ליחתי ובסוף ברונכיטיס. מספר פעמים הגענו למיון. כמובן וירוס בהגדרה… בהתחלה לא שמתי לב לקשר, רק אחרי חצי שנה שמתי לב לקשר בין תזמון החיסון לתופעות הפיזיות, ואמרתי זאת לאחות טיפת החלב – היא אמרה לי שאין שום קשר הרי
היא  נכנסה לגן, נדבקה מאחיה ועוד מאז קבעתי תור לחיסון עם המון חששות, מה הטעם לחסן את בתי אם היא חולה אח"כ??
כל פעם שהיה חיסון, הבת שלי היתה או עם נזלת, חום, או עיניים דומעות וכך דחיתי עוד חיסון ועוד דחף. בשלב הזה, אני האמנתי שהקיום מאותת לי משהו, אבל ההיגיון לא נתן מנוח. עכשיו, בילדי השלישי חיפשתי תשובות ושאלתי שאלות וחקרתי ובדקתי, מה שאני יכולה לומר זה מה שבטוח צריך לקחת אחריות מלאה כהורה אם מחסנים או לא.

קצת על חיסונים ורפואה סינית:

הרפואה הסינית מתייחסת לחיסונים כפתוגן חיצוני שמוחדר לתינוק הרך מבלי לאפשר לגוף להתמודד בשלבים הדרגתיים.
עד גיל 7-8 (מעגל הראשון של האדם) הפוטנציאל ישנו אך המערכת רכה ועדינו במיוחד מערכת הנשימה והעיכול.
לחיסונים השפעות בטווח הקצר כמו  חום, נזלת ושיעול, דלקות אוזניים, מחלות חום בעיות שינה ועיכול והשפעה בטווח הארוך.
לכל חיסון יש אנרגיה משלו ותופעות לוואי שהמערכת הבריאותית לא מתייחסת. למשל שמתי לב אצל לא מעט תינוקות שישנו שינוי בעיכול כמו עצירות לאחר חיסון הפוליו.
כמות החיסונים אדירה לגוף כל כך קטן ומערכת חיסונית לא בשלה, בזמן לא כך קצר.
כמה שנים בטיפול בילדים גרמו לי להבין ולשים לב לקשר הישיר בין החיסונים לבין בעיות הנשימה אצל תינוקות ופעוטות –כמובן בנוסף לגורמים סביבתיים אחרים כמו תזונה וגנטיקה .
תפקידי כמטפלת הוא לתת להורה מידע ומקורות מידע כדי שיוכל לעשות החלטות לגורל ילדיו, תפקידי לתת מענה לתופעות הפיזיות כתוצאה מהחיסונים – נזלת, שיעול, ליחה, בעיות עור ועוד.

טיפים חשובים אם מחליטים לחסן:

  1. מאוד חשוב לקחת את התינוק לחיסון רק כאשר הוא בריא – מבחינת הרפואה הסינית זה אומר גם ללא נזלת! עדיף לדחות את החיסון מאשר לחסן כשחולים.
  2. להכין ולחזק את המערכת החיסון שלו לפני החיסון –להמעיט את תופעות הלוואי ולטפל בתופעות הלוואי אם יש ..
  3. מומלץ לתת לילד כמה טיפות רסקיו לילה לפני החיסון ושעה לפני.
  4. להבין ולהיות מודעים לכל חיסון שאתם נותנים לילדיכם.
כאשר נכנסים לעומק בנושא החיסונים ויש יותר מידע, ניתן להרגיש מבולבלים ולפעמים חסני אונים, תזכרו שההחלטה והאחראיות היאאך רק שלכם כהורים.