חזרה לבית ספר -חזרה לארוחות 10 בריאות

20160901_101735 תאמינו לי, יש מספר דברים שאהובים עליי במיוחד בחופש הגדול כאמא: אחה"צ פנוי מהסעות לחוגים וחברים ושאלת "עשית שיעורי בית ?" ובעיקר בוקר חופשי מהכנת כריכים. השנה הזו היתה מאתגרת במיוחד. שלושה ילדים וכל אחד עם העדפות ותזונה משלו ואמא אחת שרוצה לשמור על הבריאות שלהם. הכנת הכריכים הפכה לשילוב של מבחן פסיכומטרי ומבחן המציאות. ילד בכור צמחוני מאתגר, ילדה אוכלת כל ( חוץ מדייסה לארוחת בוקר ), וקטן שהחליט השנה לזנוח את הלבן של הביצה וכל סוגי הגבינות, בקיצור את כל הלבנים. ניסינו פעמים רבות לגרום לילדים שלנו לאכול את מה שיש, לשווא.האוכל נזרק.

מה שכן יש לנו הצלחה מרובה אצל שלושתם עם כל סוגי הירקות והפירות (כולל סלרי, קולורבי, שומר) ולחם מלא (כוסמין ,חיטה מלאה ואפילו שיפון ) כך שזה מנחם.

כבר חמש שנים שבסוף החופש הגדול אנחנו יושבים ומחליטים כמשפחה על תפריט כריכים מושלם ומסודר. למה ?כי זה חוסך את ההתלבטות בבוקר במיוחד שכל דקה סופר חשובה לפני נזיפת מנהלת הב"ס. אני חייבת שתהיה המון גמישות במיוחד לאור העובדות המצויות במקרר ( נגמרו הפירות והירקות או שאין ממש מה למרוח על הלחם ) לכן התכנון הוא משמעותי. תכנון אומר לתת אפשרויות ולערוך קניות בהתאם.

איך מתכננים ארוחות בוקר מזינות שיתאימו ל 3 ילדים ? ראשית מעלים על דף את כל האפשרויות, אפילו הלא בריאות במיוחד. רושמים כמה ארוחות דרושות כדי להזין ילדי בית ספר ואילו ימים דרושות יותר משתי ארוחות. ילד גן כולל ארוחת עשר ופרי (חסך לנו). רושמים מה כל אחד אוהב /לא אוהב. אם יש התאמה של שלושה ילדים, בינגו! זכינו לבוקר מפנק ומהיר .

בבינגו אצלנו זכו (מלווים בפירות וירקות חתוכים משתנים לפי העונה והיצע )

  • כריך טונה ( רק האמצעית אוהבת בתוספת מיונז וחסה/נבטים )
  • כריך שוקולד
  • ביצה קשה עדיף אורגנית
  • פנקייק /בלינצס עם קמחים מלאים
  • טוסט /פיצה עם רוטב עגבניות ביתי
  • יוגורט וגרנולה ביתית 
  • כריך חומוס ביתי
  • וופל בלגי ביתי -עם קמח כוסמין    זהו ….

יש לנו שבוע מלא .זה אומר שכל אפשרות נוספת תצריך מאיתנו כמה סוגי כריכים בבוקר. הנה עוד מספר אפשרויות:

  • מאפינס תירס/זיתים(הקטן לא אהב)
  • פשטידה קטנה ( לפעמים עובר לפעמים לא )
  • לחמניות כוסמין עם שום (מעולות)
  • כריך פסטרמה(הבכור לא אוכל )
  • כריך קוט'ג ודבש(האמצעית לא אוכלת )20160901_101055
  • כריך גבינה צהובה וירק( הקטן לא אוכל )
  • כריך גבינה בולגרית ורוטב עגבניות ביתי (הקטן לא אוכל )
  • כריך גבינת עזים ( הקטן לא  אוכל)
  • כריך חביתה ( הגדולים כן ..)
  • ניסינו סלט פסטה -עבד אצל האמצעית
  • קציצת טונה וקינואה (ללא ידיעתם שיש קינואה)

ממרחים בריאים יותר :

 

פשטידת תירס אישית

קלה מאוד להכנה

מצרכים20160901_094406

  • קופסת תירס מסוננת20160901_102520
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח כוסמין
  • 3 כפות בצל מטוגן
  • קופסת גבינה לבנה
  • אבצע עמק מגורדת של תנובה -2 כפות

הכנה-עירבוב כל המצרכים ,יחד והעברה לתבניות מאפינס אישית . לתנור 180 מעלות למשך 25 דקות.

כריך אהוב במיוחד

הלוואי ויכולתי להכין כל בוקר לחמניות או לחם מחמצת אבל בינינו קצת מעיק כשיש קצב חיים שכזה. אנחנו באמת משתדלים ללכת באמת על לחם שיפון ומלא. יש לחמנייה אחת מוצלחת במיוחד שהולך אצלנו והיא עם 80% חיטה מלאה של חברת בונז'ור. הילדים אוהבים אותה מאוד ולכן זה הלחם בצורת לחמנייה שמאפשרת להכין כריך טעים במיוחד.

מצרכים

  • לחמניה מקמח מלא20160901_100259 (1)
  • גבינה צפתית
  • גבינה בולגרית למריחה( יש דבר כזה וזה טעים לנו וממש נוח כי זה למריחה -של תנובה)
  • פרוסות מלפפון וגמבה -אפשר כל ירק אחר :חסה ,נבטים ומה שיש במקרר

לחמניות כוסמין ושום

מצאתי את המתכון ברשת ב"אמהות מבשלות יחד" . שיניתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין. מאוד פשוט וממכר.

תחילה יש להכין את הבצק. בקערה מערבלים את כל החומרים לבצק אחיד מניחים להתפחה קצרה. בינתיים מחממים את התנור ל180 מעלות .קורצים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית עגולה או בתבניות מאפינס . מכניסים לתנור ל20 דקות, לאחר שהקרום של הלחמניות נהיה קשה זה הזמן למרוח עליהן את רוטב השום ומשאירים לעוד כמה דקות בתנור.2016-06-03 23.25.00

  • 3 כוסות קמח כוסמין מלא מנופה
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כפית מלח
  • כף סוכר חום
  • 3 כפות שמן זית

בינתיים, מכינים את הרוטב :4 שיני שום קצוצות, 5 כפות שמן זית, כף פטרוזיליה או כוסברה מיובשת או טרייה ,כפית אבקת שום וחצי כפית מלח גס.

 

שיהיה בתאבון ! אגב ארוחות עשר הן הם להורים 🙂

שתהיה לכל ההורים והילדים שנה בטוחה, בריאה, כיפית ומעשירה !