החלה עונת עגבניות התמר והיה מבצע בסופר, אז קניתי 2 ק"ג והכנתי עגבניות מיובשות טעימות.
איך מכינים עגבניות מיובשות בבית?
2 ק"ג עגבניות תמר
מלח
3-2 שיני שום פרוס
טימין מיובש
טימין טרי
שמן זית משובח
הוראות הכנה :
מחממים את התנור ל100 מעלות.
שוטפים את העגבניות במים קרים ובסבון מיוחד לפירות (אפשר גם סודה לשתייה עם מים )
מייבשים אותן. חוצים את העגבניות לשתיים ומוציאים את הליבה שלהם. מניחים אותן על רשת, מסודרות יפה יפה.
מניחים ענף של טימין וזורים מעט מלח ומכניסים לתנור ל 4 שעות או אם רואים שהעגבניות התייבשו להן יפה אז מוציאים קודם תלוי בתנור ומידת הנוזלים של העגבניות.
זהו שוכחים מהם, חוזרים אחרי מספר שעות.
מוצאים אותן להתקרר. בינתיים מעקרים צנצנת(עם מים רותחים). לאחר שהתקררו העגבניות, מכניסים אותם לצנצנת.
מוסיפים שום וטימין מיובש מכסים בשמן זית .
מוכן !!
ממרח עגבניות מיובשות
- חופן של עגבניות מיובשות
- חצי כוס שמן זית
- קורט מלח ופלפל
- 3 שיני שום
- מספר עלי בזיליקום
והופ לבלנד
מוכן! כל כך קל להכין דברים בריאים בבית